Annons

Annons

Lammfärsbiffar med bulgursallad

På sommaren vill vi äta gott och enkelt. Lammfärsbiffar med bulgursallad och perfekt semestermat.

Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med bulgursallad och yoghurtsås – en perfekt bjudrätt.

4 personer

1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2-1 dl vitt bröd, rivet
3 msk rosmarin, hackad
500 g lammfärs
salt och peppar
2 msk olivolja
3 dl bulgur
300 g suger snaps eller sockerärter
2–3 nektariner
3 msk olivolja

Annons

Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal och saft
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta, pressad

Rör samman ägg, pressad vitlök och rivet bröd med hackad rosmarin, låt svälla 5 min.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda i lammfärsen och krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek i olivoljan på båda sidor.

Koka bulgur enligt anvisningar. Koka suger snapsen och blanda med bulgur och nektarinerna skurna i klyftor. Rör i olivoljan och smaka av med salt och peppar.

Rör samman ingredienserna till såsen.

 

Recept Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

 

LÄS OCKSÅ

Sommarsallad med kryddstark korv

Sommaromelett med örtsås

Kycklingsallad med melon och avokado

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…