Annons

Annons

Lammstek med krämig potatisgratäng

Lammsteken blir en bra bjudrätt med den krämiga potatisgratängen med fänkål och vitlök. Ställ in lammstek och potatisgratäng samtidigt, men låt gratängen stå kvar medan köttet vilar.

Lammstek med potatisgratäng

Lamm i ugn med potatis- och fänkålsgratäng – recept

TILL 4 PERSONER

1 kg benfri lammstek
2 msk hackad rosmarin
salt, peppar
smör
POTATISGRATÄNG:
800 g potatis
1 fänkål
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g riven ost

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Bena ur lammsteken eller be dem göra det i affären. Dela den i två delar, rulla och bind upp med steksnöre. Krydda runt om med rosmarin, salt och peppar. Bryn i smöret och låt steka klart i ugn till en innertemperatur av 65 grader, ca 40 minuter. Slå in i folie och låt den vila.

Gilla Året Runt på Facebook

Skala potatisen och skiva tunt, skär fänkålen i strimlor, blanda i en smord ugnsform, blanda i vitlöken.
Rör samman grädde och mjölk och häll över, strö över osten, ställ in i ugn 40–50 minuter.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…