Annons

Annons

Långpannekaka med rabarber

Baka en läcker långpannekaka med rabarber. För det lilla extra toppar vi med en smarrig tosca!

Långpannekaka med rabarber

ca 16 bitar
100 g rabarber
4 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk kardemumma
200 g mandelmassa
Tosca:
50 g smör
1 dl strösocker
2 msk mjölk eller grädde
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
100 g flagad sötmandel
Rabarberkompott:
300 g rabarber
2 dl vatten
½ tsk vaniljpulver
½ dl strösocker
ev potatismjöl
Garnering:
2–3 dl vispgrädde
½ tsk kardemumma

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär rabarbern i tärningar. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd 
ner i äggsmeten tillsammans med riven mandelmassa och 
rabarbern.
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 20×30 cm, och bred ut smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter.
5. Tosca: Smält smöret ihop med socker, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka i 5 minuter. Blanda ihop mjöl och mandel, 
rör ner i smeten och låt sjuda i några minuter.
6. Häll toscasmeten över kakan och grädda kakan i ugnen 
i ytterligare ca 15 minuter.
7. Rabarberkompott: Skär rabarbern i ca 3 cm stora bitar. Koka dem i vattnet tillsammans med vaniljpulver och socker. Rör eventuellt ut potatismjöl i lite vatten och rör ner när 
rabarbern börjar mjukna.
8. Vispa grädden och krydda med kardemumma. Skär kakan 
i rutor och servera med grädden och kompotten.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Toscakaka i långpanna

Kladdkaksrutor med mandeltosca i långpanna


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…