Annons

Annons

Jenny Strömstedts starka inlägg om höstlovshetsen

På höstlovet är det många som reser bort med sina barn. Men det är minst lika många gör det inte. I ett inlägg på Instagram vänder sig programledaren Jenny Strömstedt till alla dem som är hemma på höstlovet.

I höstlovstider är det långt ifrån alla som kan åker iväg på semester. I ett uppmärksammat inlägg på Instagram vill TV4-profilen Jenny Strömstedt uppmärksamma alla som är hemma på höstlovet genom att önska ”frid och glädje”.

Annons

Jenny Strömstedt. Bild: IBL

Med en bild på en husfasad skriver Jenny Strömstedt att inlägget vänder sig till alla de som jobbar på och ”sliter arslet av sig” för att få ihop en ledig dag för höstmys med familjen. Och som oroar sig för om barnen där hemma har ätit någon lunch eller hur många timmar de suttit framför datorn.

Gilla Året Runt på Facebook

”Som sitter på bussen på väg hem och scrollar Instagram och ser bilder på familjer tillsammans i värmen eller i London och Paris och undrar hur de har tid och råd för de reser ju bort i jul också, och till påsk.”

Tackas av följarna

Jenny Strömstedt avslutar med att berätta att hon ska hem och läsa en bok:

”Det heter läslov. Spelar det någon roll vem som läser?”

Flera av hennes följare tackar för inlägget.

”Tack, detta behövde jag läsa idag”, skriver en av dem.

Detta är ett inlägg till alla som är kvar hemma på höstlov. Som kryssar hem i snålblåst längs vägarbeten och fula viadukter. Som funderar över hur många timmar kidsen suttit vid datorn idag och om de åt nån lunch eller bara bullar ur frysen. Som jobbar arslet av sig för att skrapa ihop en ledig dag, planerar höstlovsmys på landet eller hos mormor men alla vägrar att följa med. Som sitter på bussen på väg hem och scrollar Instagram och ser bilder på familjer tillsammans i värmen eller i London och Paris och undrar hur de har tid och råd för de reser ju bort i jul också, och till påsk. Som inte är missunnsamma men lite avundsjuka ändå, fast det är fult. Till alla er – frid och glädje. Ikväll tänder jag några extra ljus i mörkret och njuter av en god bok. Det heter läslov. Spelar det någon roll vem det är som läser? #höstlov

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Bild: IBL
Text: Ida Gustafsson, Femina

Läs också:

Så håller Jenny Strömstedt kärleken vid liv med pappans knep


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…