Annons

Annons

Lättbakat grovt filmjölksbröd

Baka ett grovt filmjölksbröd med hasselnötter och aprikoser. Både lättbakat och gott!

Lättbakat grovt filmjölksbröd

Lättbakat grovt filmjölksbröd

2 bröd
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl grovt hackade aprikoser
1/2 dl hasselnötter
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smöra två avlånga formar som rymmer ca 1½ liter vardera.
3. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, rågkross, solroskärnor, linfrön, aprikoser, nötter, salt och bikarbonat i en degbunke.
4. Rör ner sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Häll degen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1½ timme.
5. Låt bröden stå kvar i formarna, ca 5 minuter, innan du vänder upp dem på brödgaller.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fruktigt grovt filmjölksbröd

Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…