Annons

Annons

Lättlagad chokladmousse med kaffesmak

Ljuvligt god dessert som blir klar på ett kick!

Choklad- och kaffemousse

4–6 personer

1/2 dl starkt kaffe
100 g mörk choklad, 70 %
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
chokladöverdragna kaffebönor eller riven mörk choklad

Annons

1. Häll kaffet i en kastrull och koka upp. Lägg i chokladen i bitar och smält över svag värme.
2. Ta kastrullen från plattan när chokladen smält och rör ner äggulan. Låt svalna.
3. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner chokladen i grädden. Blanda försiktigt med en slickepott.
4. Fördela moussen i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylen 
i minst 3 timmar. Garnera med 
vispad grädde och en chokladkaffeböna eller riven mörk choklad.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Vit chokladmousse med maräng 
och chokladbräck

Apelsinchokladmousse med kanelkanderade mandlar


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…