Annons

Annons

Lättlagad och krämig korvpaj

En krämig korvpaj är perfekt vardagsmat. Extra god blir den med kryddstarka korvar!

Krämig korvpaj

4 personer

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk valfria örter
2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 kryddstarka korvar
smör till stekning
1/2 purjolök
1 orange paprika
1 röd paprika
Äggstanning:
4 ägg
11/2 dl vispgrädde
21/2 dl crème fraiche med paprika och chili
1½ dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
örter
halverade små tomater

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör mjöl, smör och örter 
i en matberedare. Tillsätt 
kallt vatten och arbeta till en degboll. Plasta in degen och låt vila i kylen, ca 20 minuter.
Tryck ut degen i smord pajform, 
ca 24 cm i diameter. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
3. Fyllning: Skiva korvarna. Bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna, spara några till garnering. Fräs lök och paprika i smör.
4. Äggstanning: Blanda ägg, 
grädde, crème fraiche, ost, salt och peppar, och häll hälften i pajskalet.
5. Lägg i korv, purjolök och paprika, och häll på resten av äggstanningen. Lägg i paprikastrimlor som en solfjäder. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 35–40 minuter eller tills pajen har stannat helt.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Superenkla korvgratängen med broccoli

Mustig gulaschgryta med korv

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…