Annons

Annons

Lax med ört- och mandeltäcke

Snabblagad mat, men så god och uppskattad att den går utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen.

Fler recept på läckra rätter med fisk och skaldjur hittar du här!

Servera lax med örter4 personer
4 portionsbitar lax, ca 800 g

Ört- och mandeltäcke:
1/2 dl dill
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl riven parmesanost, lagrad
1/2 dl ströbröd
1 äggula
1/2 dl olja, neutral
salt, svartpeppar
50 g smör

Annons

Garnering:
örter
citronklyftor

Servering:
pressad potatis

Sätt ugnen på 175 grader.
Repa dill och basilika. Mixa dill, basilika, vitlök, mandel, ost, ströbröd, äggula och olja i matberedare.
Putsa fiskbitarna och lägg i ugnsform eller i långpanna med bakplåtspapper. Lägg på ett lager örttäcke på fisken. Hyvla över lite smör. Gratinera i ugnen tills fisken har en innertemperatur på ca 50 grader, 15–20 minuter. Ta ut, garnera med kryddgrönt och servera.

Tips: Om du inte har någon matberedare kan du använda en stavmixer.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler recept på läckra rätter med fisk och skaldjur hittar du här!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…