Annons

Annons

Lax- och räkgratäng

Enkel festgratäng där genvägen är en färdig bearnaisesås tillsammans med turkisk yoghurt. Ett recept som är enkelt och smakrikt!

lax och räkgratäng
4 personer
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
400 g färsk spenat
100 g sockerärter
2 msk smör
4 bitar skinnfria laxfiléer á 175 g
200 g skalade räkor
2 msk finhackad dill
2 dl kyld bearnaisesås
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
räkor
dill
limeklyftor

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och finhacka den. Skölj spenaten och dela sockerärterna på mitten.
Fräs lök, vitlök och spenat i smör. Sila bort överflödig vätska om det behövs.
Fördela blandningen i en smord ugnsform tillsammans med sockerärter.
Putsa laxfiléerna och placera på spenatbädden i formen.
Blanda samman bearnaisesås, yoghurt, ost och räkor. Ta undan några räkor till garnering.
Bred såsen över lax och spenaten. Gratinera i ugnens mitt ca 18-20 minuter.
Garnera gratängen med räkor, dill och limeklyftor och servera med kokt potatis, ris eller sallad.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler smarriga middagstips hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…