Annons

Annons

Lax på senapsrostade rotfrukter

Lägg både rotfrukter och lax i en form, smaksätt med senap, dill och apelsin. Voilà, middagen är klar!

Lax på senapsrostade rotfrukter

4 personer

4 bitar laxfilé à ca 125 g
2 dl crème fraiche
1 apelsin, rivet skal + pressad saft från ½ apelsin
2 msk finhackad dill
Senapsrostade rotfrukter:
6 potatisar
2 sötpotatisar
5 morötter
2 palsternackor
3 msk grovkornig senap
1/2 dl olivolja
salt, gärna flingsalt
Garnering:
dill
apelsinskal

Annons

1. Senapsrostade rotfrukter: 
Sätt ugnen på 225°. Skölj, torka och klyfta potatisarna. Skala och skär sötpotatis, morötter och palsternackor i bitar. Lägg över i en ugnsform. Blanda senap och olja och häll 
över rotfrukterna. Blanda om.
 Strö över salt och tillaga mitt 
i ugnen, ca 20 minuter.
2. Lägg laxen på rotfrukterna. Blanda crème fraiche, apelsinskal (spara lite till garnering), apelsinsaft och dill, och fördela på laxen. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter.
3. Vid servering: Garnera med dill och apelsinskal vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ugnsbakad lax med fetaost

Laxgratäng med apelsinsmak

Laxpudding med gravad och färsk lax


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…