Annons

Annons

Lax på senapsrostade rotfrukter

Lägg både rotfrukter och lax i en form, smaksätt med senap, dill och apelsin. Voilà, middagen är klar!

Lax på senapsrostade rotfrukter

4 personer

4 bitar laxfilé à ca 125 g
2 dl crème fraiche
1 apelsin, rivet skal + pressad saft från ½ apelsin
2 msk finhackad dill
Senapsrostade rotfrukter:
6 potatisar
2 sötpotatisar
5 morötter
2 palsternackor
3 msk grovkornig senap
1/2 dl olivolja
salt, gärna flingsalt
Garnering:
dill
apelsinskal

Annons

1. Senapsrostade rotfrukter: 
Sätt ugnen på 225°. Skölj, torka och klyfta potatisarna. Skala och skär sötpotatis, morötter och palsternackor i bitar. Lägg över i en ugnsform. Blanda senap och olja och häll 
över rotfrukterna. Blanda om.
 Strö över salt och tillaga mitt 
i ugnen, ca 20 minuter.
2. Lägg laxen på rotfrukterna. Blanda crème fraiche, apelsinskal (spara lite till garnering), apelsinsaft och dill, och fördela på laxen. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter.
3. Vid servering: Garnera med dill och apelsinskal vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ugnsbakad lax med fetaost

Laxgratäng med apelsinsmak

Laxpudding med gravad och färsk lax


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…