Annons

Annons

Laxbörsar med Medelhavssmak

Fyll en laxfilé med godsaker, vilken sommarhit!

Fler goda recept med lax hittar du här>>

fylld lax

Bjud på en god lax fylld med somriga smaker.

4 personer
Parmesan, pesto och paprika ger en spännande smak till denna laxrätt.

6 portioner kokt ris
200 g spenat
1 purjolök
1 gul paprika
1 orange paprika
12 valfria körsbärstomater
2 dl crème fraiche smaksatt med örter
800–900 g laxfilé utan skinn, skuren i 4 bitar
150 g fetaost
1/2 dl crème fraiche
2 msk grön pesto
3 msk riven parmesanost

Annons

Garnering:
basilika

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt förpackningen. Ansa och skölj spenaten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna.

Fräs spenat, lök och paprika blankt i smör utan att det får färg. Tillsätt ris, tomater och crème fraiche. Fördela i en smord ugnsform.

Putsa laxbitarna så att de passar i formen, skär ett snitt i varje laxbit. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche och pesto. Fördela ostblandningen i laxsnitten, strö över riven parmesanost och lägg laxen ovanpå risbädden. Gratinera mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på ca 50 grader, 10–12 minuter. Ta ut och garnera med basilika. Servera med sallad, oliver och parmesanost.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…