Annons

Annons

Laxfilé toppad med nötter och färskost

Lättlagad lax i ugn med knaprig topping av ost och nötter!

Nöttoppad laxfilé

4 personer

1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk smör
150 g haricots verts
4 portionsbitar skinnfri lax à ca 200 g
150 g färskost
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
½ dl hackade mandelspån
½ dl grovt hackade cashewnötter
olivolja
1 dl vispgrädde
2 msk finhackad dill
Servering:
kokt potatis
kokta grönsaker

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och spenat utan att det får färg i en stekpanna med smör.
3. Ansa bönorna. Koka i lättsaltat vatten ett par minuter.
4. Blanda lök, spenat och bönor, och lägg i en smord ugnsform.
5. Rör ihop färskost, senap, honung, salt och citronpeppar.
6. Putsa laxen och lägg i formen. Bred ut ostblandningen på laxen. Strö mandelspån och cashewnötter på fisken och ringla över olja.
7. Blanda grädde och dill, häll sedan över laxen. Tillaga strax under ugnens mitt, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lax med med lime- och dillsmör

Lax med spenat och avokadosås

Smaskig smördegsrulle 
med lax


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…