Annons

Annons

Laxgryta med saffran och räkor

Njut av en värmande fiskgryta med räkor. Både lättlagad och läcker!

Laxgryta med saffran och räkor recept

Laxgryta med saffran och räkor – recept

4 personer
6 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 liten fänkål
1 röd chili
1/2 dl rapsolja
2 msk paprikapulver
1 tsk grovmald svartpeppar
1 lagerblad
1/2 msk torkad timjan
1 kuvert saffran
2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 burk finkrossade tomater
600 g lax
500 g räkor med skal

Annons

Garnering:
räkor
dill

Gilla Året Runt på Facebook

Servering:
crème fraiche
finrivet apelsinskal
bröd

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla 
fänkålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök
och vitlök mjukt och blankt i olja; det ska bli
”följsamt”. Tillsätt fänkål och chili och fräs
lite till.
2. Tillsätt kryddor, vin, vatten och tomater.
Låt koka, 8–10 minuter.
3. Skär laxen i kuber. Skala räkorna, spara några till garnering. Lägg laxbitarna i grytan och koka i några minuter. Lägg ner räkorna precis före servering.
4. Blanda crème fraiche och apelsinskal.
5. Garnera soppan med räkor och dill. Servera med bröd och den apelsinsmaksatta crème fraichen.

Prova också:

Snabblagad och krämig laxsoppa

Läcker fisksoppa toppad med räkor

Laxgryta med saffran och skaldjur


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…