Annons

Annons

Laxpaj med mozzarella och broccoli

Bästa buffétricket – bjud på paj!

Laxpaj med mozzarella och broccoli

6 personer eller 8 personer 
på en buffé
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g kallrökt lax i bit
1 broccolihuvud
3 ägg
2 dl crème fraiche
150 g mozzarella
250 g frysta gröna ärter (tinade)
1 dl hackad dill
salt och peppar
Topping:
2 skivor kallrökt lax
ärtskott och citronklyfta

Annons

1. Pajdeg: Mixa samman alla ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och låt stå kallt i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Fyllning: Tärna laxen och dela broccolin i små buketter. Vispa ihop ägg och crème fraiche och vänd ner riven mozzarella, broccoli, gröna ärter, lax och hackad dill. Krydda med salt och peppar. Häll ner i formen.
4. Grädda pajen i ugnen i ca 35 minuter.
5. Toppa pajen med laxskivor, en citronklyfta och ärtskott vid servering.

Recept: Janet gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Sparrispaj med varmrökt lax

Prästostpaj


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…