Annons

Annons

Laxröra med konjaksrussin

Vilka smaker! En bra start på en fest!

laxröra
8 bufféportioner
1 dl gula russin
2 msk konjak
150 g kallrökt lax, skivad
175 g färskost med pepparrotssmak
1 citron, finrivet skal + saften av 1/2
salt, peppar
1/2 dl grovt hackade hasselnötter

Annons

Garnering:
konjaksrussin
små laxbitar

Låt russinen dra i konjaken i minst 1 timme.
Skär laxskivorna i små bitar. Blanda färskost, citronskal och -saft. Smaka av med lite salt och peppar.
Vänd ner lax, hackade nötter och halva mängden konjaksrussin.
Fördela blandningen på skedar. Garnera med resten av russinen och eventuellt små bitar av lax.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips!
Om du fördrar att servera rörorna på en bit bröd eller knäckebröd så går det självklart lika bra.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…