Annons

Annons

Laxsallad med dragonsås

Rökt lax är mums i salladen, dragonsåsen blir pricken över i:et!

Laxsallad med dragonsås, recept

4 personer

200 g sparris
2 msk rapsolja
2 morötter
1 knippe rädisor
1 påse blandad sallad, ca 65 g
75 g sockerärter
400 g varmrökt lax
Dragonsås:
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
2 tsk fransk senap
2 msk flytande honung
1 msk torkad dragon
salt och peppar

Annons

1. Bryt av och kasta nedersta 
delen på sparrisarna. Dela sparrisarna på längden och stek dem hastigt i stekpanna med olja.
2. Skala och hyvla morötterna tunt, gärna med potatisskalare. Skär rädisorna i tunna skivor.
3. Lägg salladsblandningen på ett stort fat. Toppa med sockerärter, sparris, morötter och rädisor. 
Bryt laxen i bitar och lägg över.
4. Dragonsås: Blanda crème fraiche, citronsaft, senap, 
honung, dragon, salt och peppar. Servera såsen till salladen.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Lax med spenat och avokadosås

Laxsallad med fikon och senapssås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…