Annons

Annons

Leif GW snuvades på tacktal – ”Inte skitfull”

Polisprofessorn Leif GW Persson hyllades med stående ovationer och ett hederpris på tv-sända Kristallengalan. Men han fick aldrig hålla något tacktal, utan togs "blixtsnabbt" av scen.

Leif GW Persson hyllades på Kristallengalan.

Leif GW Persson uppklädd på SVT:s Kristallengalan. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Inför över en miljon tv-tittare hyllades landets främsta programledare och tv-produktioner på Kristallengalan den 1 september. En av dem som fick höja glaspriset var polisprofessorn Leif GW Persson som kammade hem galans hederspris. Han är aktuell med ”GW:s mord i TV4 och ”Veckans brott” i SVT och fick stående ovationer av tv-eliten som satt bänkad framför scenen.

Annons

– Jag är inte så där lättrörd, men det gjorde mig tagen. Jag blev rörd av att få en stående ovation, säger han till Aftonbladet.

Gilla Året Runt på Facebook

Men som enda vinnare blev Leif GW snuvad på sitt tacktal. Han var nämligen lite påverkad av alkohol och fördes snabbt av scenen.

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller.

Jämför SVT med Nordkorea

Han misstänker att personalen från SVT var oroliga för fler utläggningar om Nordkorea. Dagen innan galan hade Leif GW nämligen jämfört sin arbetsgivare SVT med Kim Jong-Uns diktatur på TV4:s pressdag där höstens tv-tablå presenterades. Det var när han svarade på vad den största skillnaden var mellan att jobba på SVT jämfört med TV4.

– Jag tycker att folk på TV4 är betydligt vänligare. På SVT, visst finns där folk som gör program men de jobbar inte på SVT. För på SVT är det byråkrater och de är av den där vanliga nordkoreanska modellen, säger Leif GW Persson och vidhåller att det var humoristiskt menat.

Leif GW Persson kramas om av Loa Falkman.

Leif GW Persson kramades om av prisutdelaren Loa Falkman på Kristallengalan. Bild: Carolina Byrmo/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Hemliga projekt

Trots de enorma hyllningarna för sina tv-program känner polisprofessorn att det snart får vara nog, åtminstone med ”Veckans brott”.

– Då har det gått i åtta och ett halvt år och det har varit en obruten framgång. Men alldeles oavsett hur roligt det är och hur bra det går så hamnar du i det läget att du står och säger något och så undrar du ”var har jag hört det?”, och så inser du att det var du själv som sa det, i förra programmet. Och ungefär där är det dags att börja tänka efter. Och då ska du nog lägga ner.

I stället har Leif GW nya, hemliga projekt på gång. Hemlighetsmakeriet är kring en ny serie, men mer än så vill han inte avslöja för Aftonbladet.

– Det är hemligt, inget är påskrivet ännu, men det är en originalserie för en annan kanal. Jag är tacksam för det. Det blir en slant, säger han.

Text: Cecilia Ahle

Läs också:

Leif GW på väg att lägga ner Veckans brott: Det är alltför trevligt

Läkarens varning till Leif GW Persson: Trodde inte vi skulle ses mer

Nobelfesten: Roliga etikettbrott vi minns


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…