Annons

Annons

Lena, 54, hittade formen med mixad träning !

Man skulle kunna kalla Lenas träningsform för en träningspåse med gott och blandat. – Det är mixen som har fått mig i form, säger Lena Ahrenberg, 54.

Lena Ahrenberg kom i form med blandträning

Tills för bara ett halvår sen gick Lena minst 12 000 steg om dagen. Det var målet, samt Friskis & Svettis tre gånger i veckan.
– Du kan förstå hur många ljudböcker jag hann plöja igenom, säger Lena.
Den metoden funkade i tre år, tills hon av någon anledning fick ont i ländryggen.
– Idag försöker jag aktivera mig med olika saker varje dag för att hålla igång. Och det verkar som just mixen av olika sorters träning har blivit som medicin för min kropp. Dessutom är det mycket roligare. Men det går trögare med ljudböckerna nu.
Lena blandar numer promenaderna med pass på Friskis & Svettis som spinn, cross-training, indoor walking, cirkelgym, skivstångspass, samt lite lättare jogging när hon är ute och går.
Blandningen och flexibiliteten att byta träningsformer är något som Lena är van vid ändå från ungdomsåren, då hon var mycket aktiv i flera bollsporter.
– Jag har fått byta träningsformer allt eftersom kroppen har förändrats. När mitt första barn föddes började jag mer löpning. Men under en fotbollsmatch slet jag av ett korsband och det satte stopp för löpningen ett tag. Då gick jag över till spinning tills knät började göra ont. Då var det dags att byta träningsform igen.
Att träningen håller Lena i form är det ingen tvekan om. Men det gör även att hon har mer energi på jobbet.
– På något sätt så tror jag att jag blir mer alert på arbetet och får bättre tålamod i allmänhet. Stöter jag på olika problem så ger jag mig inte i första taget. Jag känner mig helt enkelt starkare rent psykiskt. Styrketräningen gör att jag sällan har ont i axlar och rygg som man gärna får om man arbetar framför datorn.

Annons

Av Shirin Djavidi Foto Anna Edlund

LÄS OCKSÅ:
Kom-igang-med-nya-motionsflugan!>>
Slipp halka i motionsspåret>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…