Annons

Annons

Lill-Babs om pensionsbeslutet: Gör det för döttrarna

I mars fyller Barbro "Lill-Babs" Svensson 80 år men fortsätter att jobba – ändå tar hon ut sin pension. Men hon har sina skäl. "Då vet jag att den går till mina barn", säger hon till Expressen.

I måndags var Lill-Babs på Liseberg tillsammans med Siw Malmqvist och Ann Louise Hansson, i augusti ska trion uppträda på Lill-Babs Caffär i Järsvö och sedan väntar jobbresor till Cannes och Florida.

Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Bild: Karin Törnblom / IBL

Visst har Lill-Babs bytt ut en och annan reservdel (”linser, hörapparat, medicin mot hjärtflimmer”), och hon har inga planer på att slå av på takten.

Men trots att hon jobbar för fullt väljer hon att plocka ut sin pension. Inte för att hon behöver den, utan för att hon vill vara säker på att den kommer till nytta för hennes närmaste.

Gilla Året Runt på Facebook

– När jag talade om den pensionen, då sa de att de kan låta den sitta inne så länge. Men då frågade jag: ”Om jag dör, hamnar de pengarna hos mina barn då?” ”Nej, de gör de inte”, säger Lill-Babs till Expressen.

”Då vet jag att den går till mina barn”

Då bestämde hon sig.

– Jag tänkte då: Nej, om jag sparar min pension så vill jag att den ska gå till mina barn i så fall. Därför tar jag ut den och skattar för den. Och då vet jag att den går till mina barn, säger Lill-Babs.

Monica Svensson, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Bild: Charles Hammarsten / IBL Bildbyrå

I framtiden kommer först och främst hennes tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen få del av pensionen.

– De kommer få allt jag sparat – så småningom, säger Lill-Babs till Expressen.

Läs också:

Dotterns oväntade reaktion efter Lill-Babs utskällning: ”Bravo”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…