Annons

Annons

Lill-Babs plan för livsverket: ”Var Barbros vilja”

Barbro "Lill-Babs" Svensson öppnade sin "caffär", som är café och affär i ett, 2009. Innan sin död uttryckte hon en önskan om att "caffären" ska finnas kvar. "Det var Barbros vilja", säger Per Bergenudd, som drivit verksamheten sedan 2014, till Expressen.

Barbro lill-babs svensson

Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Bild: IBL Bildbyrå

Den 3 april 2018 gick den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort i sviterna av hjärtsvikt och en elakartad cancertumör kort efter sin 80-årsdag.

I hemorten Järvsö vajade flaggorna på halv stång och foton, blommor och kondoleansböcker placerades snabbt ut på flera ställen runt om i orten.

Annons

Sedan 2009 finns också ”Lill-Babs caffär” i Järvsö. ”Caffären”, som är café och affär i ett, rymmer dessutom en utställning över Lill-Babs långa och fantastiska karriär.

Lill-Babsutställningen i Caffären hemma i Järvsö

Lill-Babsutställningen i Caffären hemma i Järvsö. Bild: IBL Bildbyrå

Sedan 2014 är det Per Bergenudd, som tillsammans med sin hustru Anna Bergenudd som driver caffären. För Expressen berättar paret om det nära samarbetet med ”Lill-Babs”.

– Hon har lagt ner så otroligt mycket arbete, kärlek och energi i sin utställning. När det kom bussar med folk kom hon alltid ner för att hälsa och berätta om den, säger Per Bergenudd.

Lill-Babs Caffär

Caffärens Facebook-sida beskrivs också ”Lill-Babs” brinnande engagemang för verksamheten:

”Ibland satt du kvar efter stängning och berättade härliga anekdoter, ibland ända in i småtimmarna. Du kom med blommor när man minst anade det å vykort skickades från världens alla hörn och avslutades alltid med kram och handlingen kram var viktig för dej (du bodde ju I Kramsta).”

Lill-Babs

I Lill-Babs ”Caffär” i Järvsö finns hela hennes karriär dokumenterad i en utställning. Bild: IBL Bildbyrå

Paret Bergenudd, som köpte Lill-Babs caffär i höstas, vill fortsätta driva den i samma anda. De berättar också för tidningen att det var ”Lill-Babs” önskan att utställningen över hennes karriär ska finnas kvar för hennes fans.

– Den betydde väldigt mycket, hennes utställning. Hon var stolt över den, alla hennes scenkläder genom åren finns ju där. Det var Barbros vilja att den här utställningen ska finnas kvar, och det har vi alla avsikter att göra, säger Per Bergenudd

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Vännerna hyllar Lill-Babs; åker på turné i parkerna

Så minns vi Barbro Lill-Babs Svensson

Lill-Babs okända dotter om valet att gå sin egen väg


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…