Annons

Annons

Lime- & kokos-semifreddo

En härlig glassdessert som är enkel att göra. ”Semifreddo” betyder halvfryst, så glassen ska bara frysas så pass att den fortfarande är mjuk och krämig. Lätt och gott!

En fräsch och svalkande dessertglass.

Lime- & kokos semifreddo

8 personer

4 ägg
1 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2 lime, rivet skal + lite extra till dekoration
1 dl flagad eller riven kokos (finns i välsorterade butiker och hälsokostsaffärer)

Annons

Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna och strösocker pösigt. Blanda i det rivna limeskalet.
Vispa grädden. Blanda försiktigt i äggsmeten och yoghurten i grädden. Vänd försiktigt ner äggviteskummet.
Häll smeten i en form och frys ca 4 timmar.

Gilla Året Runt på Facebook

Rosta kokosen lätt i en stekpanna. Garnera med kokosen och lite limeskal.

Desserten ska vara mjukare än glass och ätas direkt när den tagits ur frysen.

Recept:Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Prova också:
Glutenfria glassbägare med sorbet
Glutenfria hallongrottor
Glutenfria bananpannkakor med nötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…