Annons

Annons

Limepaj på burk

Att servera denna smarriga limepaj på burk är inte bara snyggt. Det är också praktiskt om du vill ta med den ut i det gröna!

Limepaj på burk

4 personer
25 g smör
6 digestivekex eller grahamskex
Fyllning:
250 g mascarponeost
2 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 limer, rivet skal och pressad saft
4 jordgubbar

Annons

1. Smält smöret. Mixa kexen, gärna i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop till smulor.
2. Fördela smulet i fyra glasburkar med lock och tryck till smulorna lätt. Låt stå kallt, 15 minuter.
3. Fyllning: Vispa mascarpone, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker styvt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet skal och saft från 1 1/2 lime, och blanda om väl. Fördela fyllningen i burkarna.
4. Stick ner en jordgubbe och en tunn skiva lime från den resterande limehalvan i varje burk.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Limefromage med björnbär

Limemarinerade jordgubbar med mascarponecreme


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…