Annons

Annons

Lindra värken med magnesium

Har du sömnsvårigheter, benskörhet eller huvudvärk?
Då kan du lida brist på magnesium.Till och med smärta kan lindras med magnesium- direkt på huden!
Magnesium är lite av en doldis, men nu talas det allt mer om denna metalls många fördelar.
Om du äter en allsidig kost, så får du varje dag i dig ungefär 300-350 milligram magnesium. Den lilla mängden kan faktiskt vara avgörande för hur då mår! Brist kan ge sömnsvårigheter, benskörhet, muskelvärk, högt blodtryck och huvudvärk.
Lågt intag av magnesium har också satts i samband med cancer.
I en fransk studie deltog drygt 4000 män, som man följde under 18 år. Resultatet visade att de män som hade ett högt intag av magnesium halverade risken att dö av cancer. Risken att drabbas av hjärt/kärlsjukdom minskade med 40 procent.
Även när det gäller mindre allvarliga problem kan magnesium vara till hjälp. Har du till exempel svårt att sova och känner dig orolig och nervös? I hjärnan finns ett lugnande ämne som heter GABA, som stimuleras just av magnesium. Eftersom magnesium är muskelavslappnande kan det även fungera på spänningshuvudvärk.
I hälsokostaffärerna finns bland annat flytande magnesium från Salus och magnesiumtabletter från Ledins.
Enligt Livsmedelsverket är det dock ovanligt med magnesiumbrist. Har man hög alkoholkonsumtion ligger man i riskzonen, liksom om man äter vätskedrivande läkemedel, så kallade diuretika. I så fall kan man kontakta läkare för att höra om man behöver äta tillskott av magnesium.
Vill man ha direkt smärtlindring vid ömmande muskler kan man pröva att smörja in huden med detta mineral.
Ancient Minerals magnesiumolja innehåller magnesiumklorid, en form av magnesium som kroppen lätt kan tillgodogöra sig. Den hämtats 1600 meter under marken i Holland, där det finns en fossil havsbotten. Havsvatten är rik källa till magnesium.Magnesiumkloriden som finns i oljan kan fungera bra om man har vadkramp på natten, svårt att slappna av, spända muskler och träningsvärk.Studier har också visat att magnesiumklorid kan vara till hjälp om man lider av torr hud, psoriasis och atopiska eksem.

Annons

Av Kristina Ekero Eriksson Foto Panthermedia


1 kommentar

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…