Annons

Annons

Lisa Syrén lämnar ”Ring så spelar vi” – de tar över

I 22 år har Lisa Syrén lett ”Ring så spelar vi” i P4. Nu vill hon ha mer tid för kärleken och andra uppdrag. ”Tänk att äntligen kunna ha fredagsmys och resa långt med min man”, säger hon till Expressen.

Lisa Syrén, programledare i P4

Lisa Syrén lämnar ”Ring så spelar vi” efter 22 år. Nu får hon tid att fredagsmysa med maken. Bild: SR/ Mattias Alm

Folkkära radiorösten Lisa Syrén har tagit emot önskningar och spelat musik i ”Ring så spelar vi” från Växjö i 22 år. Planen var egentligen att bara stanna i tre år men det bara rullade på, berättar hon för Expressen.

Annons

Eftersom Lisa bor i Karlskrona har uppdraget inneburit en del pendlande till Växjö med övernattning mellan fredag och lördag inför sändning. Till saken hör också att Lisas pappa, som gick bort i vintras, bodde i Växjö.

Enligt SR kommer Lisa Syrén göra sista sändningen av ”Ring så spelar vi” den 16 juni. Lisa, som fyller 63 i augusti, lägger dock inte av med radio för det. Hon fortsätter att sända ”Lördagarna med Lisa” och ”Önskesöndag i P4 Plus”

– Dessa program kan jag dock spela in i förväg från Karlskrona. Jag kommer inte att sakna pendlingen till Växjö, men väl alla samtal med lyssnarna och de fantastiska kollegorna, säger hon till Expressen.

När programledarskapet nu läggs i nya händer kommer Lisa Syrén att tillbringa helgerna hemma på Björkholmen i Karlskrona.

– Jag har längtat efter att tillbringa helgerna med min man Mikael.

Lämnar över i trygga händer

Lisa Syrén är trygg i förvissningen om att lyssnarna lämnas över i goda händer. Nu är det SVT-profilen Pernilla Månsson Colt och kända radiorösten Christer Lundberg som ska dela på värdskapet.

– Pernilla är en mogen kvinna med bred allmänbildning, gott humör och rätt inställning till det folkliga – det vill säga att det folkliga är fint. Och jag är lika glad över Christer, som är en ödmjuk person med en egen stil, ska sända.

Pernilla Månsson Colt bryter av TV-jobben med att vara programledare för ”Ring så spelar vi”

Pernilla Månsson Colt är uppvuxen med ”Ring så spelar vi” och hedrad av att få ta över programledarrollen. Bild: SR/Eva Robild.

 Pernilla Månsson Colt, som bland annat är känd från ”Antikrundan” och ”Trädgårdstider”, är uppspelt över uppdraget.

– Det ska bli otroligt kul att få ta sig an det här flaggskeppet! Jag minns ju det här programmet från när jag var barn och mamma och jag lyssnade! Alla dessa röster på lördagsmorgonen från hela landet – det håller ihop Sverige på något sätt. Jag är förtjust, hedrad, och lite skräckslagen. Lisa har gjort detta med bravur, och nu är det min tur, säger Pernilla Månsson Colt till SR.

Christer Lundberg är ny programledare för folkkära ”Ring så spelar vi”

Christer Lundberg, känd från bland annat radioprogrammet ”Christer i P3”, är en av två programledare som tar över efter Lisa Syrén. Bild: SR/Kristoffer Olsson.

De nya programledarna börjar efter sommaren och kommer att sända varannan vecka.

– Det känns som en stor ära! Att få prata med lyssnare i telefon är det bästa jag vet när det kommer till radio, och att börja lördagsmorgonen med önskemusik känns som en perfekt start på helgen, säger Christer Lundberg.

Text: Henrik Högström

Läs också: Lisa Syrén: Kärleken kom när jag vårdade min sjuka mamma


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…