Annons

Annons

Liten behåskola – så hittar du rätt behå

Cellbes behå

Det är inte alltid så lätt att hitta rätt behå. Jag jobbade extra under min gymnasietid på Twilfit och hjälpte till i butiken och hjälpte kunder i val av behå. Många kvinnor har fel behå antingen för stor eller för liten kupa men oftast för stor omkrets och för löst åtsittande axelband. Här är några tips att tänka på i val av behå för bästa möjliga passform.

Annons

* Först och främst: Be om hjälp i butiken, det är det alltid värt för att vara säker på att hitta rätt behå.

* Se till att personalen i butiken hjälper dig att ta ett mått under bysten. Små förändringar i omkretsen kan göra stor skillnad för passformen.

* Knäpp alltid behån på den yttersta haken på en ny behå. När sedan behån töjer sig så har du ofta två extra hakar i ett tightare läge som gör att du kan använda behån längre med samma passform.

* Luta dig framåt och ”häll i” brösten så att du ser att de får plats i kupan.

* Kontrollera axelbanden så att det känns bra men också att det lyfter bysten och ger avlastning. Be personalen om hjälp som ser hur den sitter i ryggen.

* Viktigt att behån sitter bra även när du rör dig, inte för löst så att den åker upp bak i ryggen och inte för hårt så att den skär in i sidorna eller i ryggen. Testa i provrummet att röra dig och testa hur den sitter. Ta riktigt djupa andetag och kontrollera så att den inte sitter åt för hårt.

* Har du tung byst se till att välja en behå med vadderade förstärkta och bredare axelband för att de inte axelbanden ska skära in i axlarna.

* Prova med ett plagg över för att se hur den sitter under kläder.

* Behån är för trång runt om men kupan är bra – testa en storlek större runt om och en mindre kupa

* Om  omkretsen i behån är bra men att brösten plattas till eller ”delas”  – testa en kupa som är högre i modellen fram och i en storlek större men med samma omkrets.

* Om kupan är bra men omkretsen är för löst sittande  – testa en storlek mindre i omkrets och en storlek större i kupa.

* Glöm inte att det finns ryggförlängare som man hakar i din ordinarie behå bak om du har en favoritbehå som enbart är för trång runt om.

Av: Hulda Andersson Bild: Behån på bilden kommer från Cellbes


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…