Annons

Annons

Ljummen tomat- och mozzarellasallad

Tomater, basilika och mozzarellabollar i en lycklig kombination!

Ljummen tomat-
 och mozzarellasallad
6 bufféportioner

500 g små tomater, gärna i olika färger och sorter
2–3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk grovt strimlad basilika
ca 200 g minimozzarellabollar
Garnering:
basilikablad

Annons

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta och peppra, strö över basilika. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 1 timme.
3. Flytta med hjälp av en stekspade försiktigt över tomaterna till ett uppläggningsfat.
4. Låt mozzarellaosten rinna av. Lägg mozzarellabollarna med tomaterna. Garnera med basilika.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kycklingsallad med citrondressing

Vit pizza med mozzarella, lök och rosmarin


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…