Annons

Annons

Ljuvlig jordgubbscheesecake

Passa på att ställa till med fest varje dag, nu när det är jordgubbstid. Den här cheesecaken smakar underbart!

året Runt

10 bitar

Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:
1 vaniljstång
400 g cream cheese, rumsvarm
4 dl strösocker
6 äggulor
5–6 dl vispgrädde
3 1/2–4 dl jordgubbar, mosade

Annons

Garnering:
8–10 jordgubbar, skivade

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i bottnen.

Smält smör.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner det smälta matfettet. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje ägg.
Häll smeten i formen och släta till. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta ut bottnen, kakan stadgar sig ytterligare efter en stund. Låt kallna.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vipa samman cream cheese, socker och vaniljfrön. Smeten ska bli slät och fin. Rör ner äggulorna en i taget och rör mellan varje äggula.
Vispa grädden, lite hårdare än vanligt. Blanda ner grädde och mosade jordgubbar. Fördela smeten över den nu kalla bottnen. Släta till. Täck över med plastfolie och frys tårtan i minst 5 timmar.
Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera med skivade jordgubbar.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…