Annons

Annons

Ljuvlig tryffel

Vita chokladtryffelbollar med smak av apelsin blir ett härligt lyxigt godis

Påskgodis Året Rund

ca 15 stycken:

1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 dl mascarpone
150 g vit choklad
1 dl florsocker
1 apelsin, rivet skal

Garnering:
150 g vit choklad
gult och rosa karamellpynt

Koka upp grädde, smör och mascarpone i en kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med apelsinskal. Rör tills chokladen smält och häll sedan smeten i en skål och låt den svalna, gärna i kylen ett par timmar.
Ös upp smeten med en tesked och forma till kulor. Lägg dem på bakpapper och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme.
Smält chokladen till garneringen över vattenbad eller i mikron. Doppa kulorna, de ska bli helt täckta av choklad. Du kan sticka ner tandpetare i tryffeln så går det lättare. Garnera genast med pyntet och låt stelna. Förvara svalt.

Annons

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…