Annons

Annons

Lollo, 60 år: Jag tror att min man är otrogen

Lollo och hennes man har inte så mycket att tala om längre och han visar inget intresse för henne. Men på jobbet börjar han plötsligt klä upp sig och använda rakvatten.

Lollos man har tidigare haft en affär med en kollega. Är det dags igen?

Lollos man har tidigare haft en affär med en kollega. Är det dags igen?

Jag och min man har båda just fyllt 60 år. Vi har varit gifta i mer än 30 år, har fyra barn och lika många barnbarn. Två av barnen är fortfarande singlar.
Vi har god kontakt med alla i familjen och jag tycker det är både min glädje och plikt att hjälpa till med barnbarnen titt som tätt. Min man är mindre road, han har aldrig förstått sig på små barn. Däremot var han en bra tonårs- och sportpappa när det var aktuellt.
Vi borde vara lyckliga, men vi har börjat umgås allt mindre med varandra, min man och jag, och vi pratar sällan om annat än väder och barnbarn och vad vi ska äta till middag.
Vi hade en mindre kris när barnen började flytta hemifrån. Vi hade ingenting att säga varandra då heller.
Min man hade en kort affär med en kollega. Jag kom på honom av en slump.
Jag hade åkt in till stan i ett ärende och passade på att gå upp till honom på kontoret vilket jag gör lite då och då. Och då stod han och kramade en kvinna i sitt arbetsrum. Det blev fruktansvärt pinsamt och obehagligt alltihop.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Bryr sig plötsligt om sitt utseende

Jag ville först skiljas, men vi kom fram till efter en kort tids funderande att vi ändå hade så mycket som band oss samman.
Sedan dess tror jag att det bara varit jag. Men nu till problemet. Jag har börjat fundera på om han är otrogen igen. För han är sig inte riktigt lik.
Han har alltid jobbat mycket och trivs med det. Han är så kallad mellanchef. Han har mycket ansvar, men inte helt.
Hans chef är krävande och grinig. Alla verkar gå på tå för honom. Det är också flera yngre kolleger som vill göra karriär och jag vet att min man ibland känner sig ”gubbig” i deras närvaro. Fast chefen verkar fortfarande ha förtroende för honom.
Min man har varit rätt nedstämd över jobbsituationen. Men på senare tid har det anställts flera medarbetare. Och han har blommat upp!
Jag har frågat honom vad som har hänt, han verkar ju trivas på jobbet. Och han säger att det är ”en ny anda nu”! Ska jag tro honom?
Det som gör mig misstänksam är att han har börjat se sig i spegeln och bry sig om sitt utseende som han inte har gjort på många år. Han har köpt nya skjortor och fräscht rakvatten. Han måste hålla sig alert i konkurrensen, säger han när jag säger något lite undrande.
Han är inte kramig som förr och inte uppskattande mot mig. Jag har börjat sova dåligt av oro – känner mig oattraktiv och vågar inte föreslå sex. Han gör det alltmer sällan. Vad är fel?
Lollo

Anne-Marie Furhoff ger råd om relationsproblem,

Anne-Marie Furhoff ger råd om relationsproblem,

Anne-Marie Furhoff, familjerådgivare: Ger han dig skulden kan han dölja något

Du har känt en förändring i er relation och måste förstås ta dina känslor på allvar. Att han har blivit mer likgiltig för dig kan vara en varningssignal på att han har känslor för någon annan eller redan har inlett ett förhållande.
Det viktiga är att du uppriktigt berättar för honom vad du oroar dig för. Blir han bekymrad över att ni tycks hålla på att glida i sär så vill han säkert gå dig till mötes.
Men verkar han lite kallsinnig och till och med lägger skulden på dig och din reaktion så kan det vara tecken på att han har något att dölja.
Att prata konstruktivt i ett sådant läge kan vara svårt. I bästa fall klarar ni det, annars kan ni söka hjälp på familjerådgivning.

Foto: Shutterstock


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…