Annons

Annons

Lotta på Liseberg fyller 10 år 2018!

Lotta Engberg firar tio år på Liseberg i sommar. Men allsångsledaren är mer än bara en energisk glädjespridare och har ett samhällsengagemang. ”Vill kunna hjälpa människor”.

Lotta på Liseberg fyller 10 år

Lotta Engberg leder allsången på Liseberg när programmet firar 10 år.

Lotta Engberg har varit inhoppande programledare för Bingolotto under flera år. Nu senast i ett roterande schema med Agneta Sjödin. Duon har haft fina tittarsiffror men det är sedan tidigare klart att Rickard Olsson tar över programmet från och med i höst.
–  Jag har gjort tillfällig comeback många gånger nu. Jag älskar att vara springvikarie på BingoLotto, säger Lotta Engberg i en intervju med Folkspelsägda ”Årets eldsjäl”.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

De som vill se Lotta Engberg tillbaka i tv-rutan behöver dock inte vänta speciellt länge. I sommar sänds ”Lotta på Liseberg” igen med start 25 juni i TV4.

”Lotta på Liseberg” fyller 10 år

Allsångsprogrammet, där Lotta är den självklara motorn, firar tio år. Framgångsreceptet är enkelt, enligt Lotta Engberg.

Människor blir glada av att sjunga och ännu gladare av att sjunga tillsammans.

Och Lotta Engberg lever som hon lär. Sången och musiken finns alltid där oavsett om det är jobb eller fritid.

– Du måste stoppa in en kon i munnen på mig för att få mig att inte sjunga. Mina döttrar har alltid varit väldigt snälla mot mig, men det här är en sak som gjort att de ibland skäms för sin mamma. Att jag sjunger lite var som helst utan att jag är medveten om det. Då säger de ibland: ”Tyst, mamma!”.

Lotta Engberg

Ny säsong för Lotta Engberg med artistvänner på Liseberg. Premiär 25 juni. Foto: TV4

Har busskort och jägarexamen

Det finns också en annan sida av Lotta Engberg som inte syns på scen. En sida som tycker att det är viktigt det är att stå med fötterna på jorden och ha ett liv utanför musik och underhållning. Lotta Engberg berättar för ”Årets eldsjäl” att hon pluggat bokföring, tagit körkort för lastbil och buss och jägarexamen. Nu har hon siktet inställt på att bli god man.

Hon förklarar att det handlar både om att kunna hjälpa men också om att kunna förstå samhället bättre.

– Jag har varit lyckligt lottad som egentligen aldrig har behövt Försäkringskassan. Men nu vill jag lära mig om den och andra samhällsfunktioner för att kunna hjälpa människor som kanske inte klarar sig på egen hand.

Läs också: Lotta Engberg om förändringen: ”Jag gjorde allt dumt”

Då sänds ”Lotta på Liseberg” i TV4

25 juni
2 juli
9 juli
16 juli
23 juli
30 juli
6 augusti
13 augusti

Text: Henrik Högström

Läs också:

Nya överraskningar i Bingolotto med Lotta Engberg och Agneta Sjödin

Lotta Engberg: Jag är Sveriges lyckligaste mormor!

Lotta Engberg om fortsättningen: De får kasta ut mig från Liseberg


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…