Annons

Annons

Ostfylld lövbiff med kryddsmör och ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker i läcker sällskap av mozzarellafylld lövbiff och ett smakrikt kryddsmör. Vilken festrätt!

Lövbiff med mozzarella och squash recept

Lövbiff med mozzarella och squash

4 portioner

8 lövbiffar à 125 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 paket mozzarella à 125 g
timjan
2 msk smör eller margarin
Ugnsbakade grönsaker:
1 squash
3 lite mindre morötter
300 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Ajvarsmör:
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl rumsvarm ajvar relish
Garnering:
oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ajvarsmör: Vispa samman smör och ajvar relish. Forma till en rulle, svep in i plastfolie och placera i frysen.
3. Skölj och skiva zucchinin i skivor. Skala och skiva morötterna. Tvätta och skiva potatisen. Fördela det på en bakpappersklädd långpanna. Häll på olja och salt och vänd runt.
4. Rosta grönsakerna strax under ugnens mitt i 25-30 minuter.
5. Placera lövbiffarna på köksbänken och salta och peppra. Låt osten rinna av och dela den i skivor. Placera ostskivor och lite timjan på biffarna och vik samman. Fäst eventuellt med en tandpetare.
6. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek lövbiffarna i ca 3 minuter på varje sida. Servera biffarna med grönsakerna och ajvarsmöret. Garnera med kryddgrönt.

Av: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fylld lövbiff med mandelpotatispuré

Lövbiff- och ädelostgratäng

Mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…