Annons

Annons

Lövbiffsrulader i gräddsås

Lövbiffsrulader i gräddsås – så lättlagat men så festligt och gott!

Lövbiffsrulader 
i gräddsås
4 personer
8 skivor lövbiff, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2–3 inlagda gurkor
2 morötter
1 liten gul lök
2 msk smör
4 dl vatten
Sås:
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
2 msk vinbärsgelé
Servering:
klippt persilja
kokt eller pressad potatis
saltgurka
gelé

Annons

1. Placera lövbiffsskivorna plant framför dig. Krydda med salt och peppar.
2. Dela den inlagda gurkan i stavar. Skala och dela morötterna i stavar. Skala och klyfta löken. Placera en bit av varje i ena änden av lövbiffsskivorna och rulla samman.
3. Hetta upp matfettet i en traktörpanna och placera ruladerna med skarven nedåt. Bryn dem runt om.
4. Tillsätt vatten samt resten av
gurkan, morötterna och löken.
 Låt ruladerna sjuda under lock, 35–40 minuter.
5. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Tillsätt grädde, soja och 
fond i pannan och låt koka upp. 
Red av såsen med majsstärkelse 
och smaksätt med gelé, salt och peppar.
6. Lägg ner ruladerna i såsen;
du kan sila den först om du vill. Klipp över persilja och servera
med potatis, saltgurka och gelé.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lövbiffsrulader med broccoli- och gorgonzolakräm

Lövbiffspanna med kantareller

Lövbiffsbörsar med örtsmör

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…