Annons

Annons

Lövbiffsrulader med broccoli- och gorgonzolakräm

När du snabbt och lätt vill göra vardagen till fest, då ska du välja lövbiff. Här som rulader fyllde med en broccolikräm med gorgonzola.

Gorgonzolafylld lövbiff

4 personer
4–8 lövbiffar, ca 500 g
smör till stekning
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
10 cocktailtomater
Broccolikräm:
1 broccolistånd
150 g gorgonzola
Garnering:
persilja, kan uteslutas
Servering:
kokt ris eller pasta

Annons

1. Broccolikräm: Mixa broccolin till ett smul i matberedaren. Tillsätt gorgonzola och kör till en kräm.
2. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Dela biffarna mitt itu om de är så stora att rullen blir för tjock. Bred på broccolikräm (spara lite kräm till såsen) och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
3. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
4. Koka upp crème fraiche, mjölk och broccolikräm, låt sjuda några minuter tills osten smält. Häll såsen i stekpannan.
5. Lägg i halverade cocktailtomater och garnera med persilja.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson 

Prova också:

Skinkfyllda oxrulader i krämig sås

Kycklingrulader med tomat och vitlök

Färsfyllda lövbiffsrulader

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…