Annons

Annons

Lyssnar du på podcast?

Enligt en undersökning lyssnar drygt 1,5 miljoner svenskar på poddsändningar i olika former. Podcast-formatet är hetare än någonsin.

lyssna på podcast

Vad är en podcast?
Podsändning eller podradio som det också kallas är en metod för att publicera ljud- och videofiler via nätet. Traditionell radio sänds i en tablå av program som startar och slutar på ett visst klockslag. Avsnitten i en podcast, däremot, publiceras och skickas ut digital till alla prenumeranter som kan lyssna på avsnitten när de vill.

Annons

Inga sändningstillstånd krävs. Inte heller en stor, dyr radiostudio. Podcast, poddsändning eller poddradio har gjort att i princip vem som helst kan göra sitt eget radioprogram, och är ett fenomen som växer för varje dag. Såväl amatörer som professionella använder sig av podradio.

Var hittar jag dem?
Du hittar dem lättast på itunes eller på acast men du kan också ladda ned appar till din smartphone eller läsplatta från App store eller Google play.

LÄS OCKSÅ: Redaktionen tipsar om sina favoritappar

Hur mycket kostar det?
De allra flesta podcasts är helt gratis, men det finns undantag. I så fall anges priset när du ska göra nedladdningen.

Hur vet jag när ett nytt avsnitt av en podcast kommit ut?
Det varierar. En del läggs ut samma dag varje vecka, medan vissa kommer ut mer oregelbundet. Genom att prenumerera på en podcast laddas nya avsnitt ned automatiskt.

LÄS OCKSÅ: Redaktionens 5 favorit-podcast.


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…