Annons

Annons

Lyxiga smördegsrutor med äppelbellini

Börja middagen på bästa sätt: smördegsrutor med kräftstjärtar och västerbottensost samt äppelbellini.

Lyxiga smördegsrutor

40 stycken

1 rulle kyld smördeg, 250 g
3 ägg
2 dl crème fraiche
salt, peppar
200 g riven västerbottensost
Garnering:
1 1/2 dl crème fraiche
100 g kräftstjärtar
dill
1/2 grillad paprika
5 skivor spickeskinka
basilika

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg den med papperet i en form, 20×30 cm. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
2. Tryck ut eventuella bubblor så bottnen blir plan. Vispa samman ägg, crème fraiche, salt, peppar och riven ost. Häll fyllningen i formen och grädda klart i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna.
3. Garnering: Vispa crème fraichen hård med elvisp. Skär bottnen i rutor och spritsa eller lägg en klick crème fraiche på varje.
4. Toppa hälften av rutorna med kräftstjärtar och dill och hälften med strimlad paprika, en bit spickeskinka och basilika.

Äppelbellini

4 glas

1 1/2 dl äppelcider
1/2 dl apelsinlikör
is
1 flaska, 375 ml, prosecco
apelsinskal

1. Blanda is, äppelcider och apelsinlikör i en shaker och skaka tills shakern är kall utanpå. Häll upp i champagneglas och fyll på med prosecco. Garnera med ett apelsinskal.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Frasiga räksnittar med färskost

Mousserande drink med hallon


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…