Annons

Annons

Lyxscones med egenkokad sylt

Frukost eller brunch med nybakade scones, hemmagjord sylt och vispad grädde – kan det bli lyxigare?

Lyxscones

6 stycken
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
11/2 tsk bakpulver
60 g smör, rumsvarmt
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Garnering:
florsocker
Servering:
grädde
sylt, gärna jordgubbssylt,  se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela rumsvarmt
smör i blandningen.
3. Tillsätt grädde och mjölk;
arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Platta ut degen till en platta som 
är 2 cm tjock. Ta ut rundlar ur degplattan. Lägg rundlarna på en plåt
med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter. Sikta florsocker över. Dela sconesen med en gaffel och servera dem varma med grädde och sylt.

Sylt
Du kan lätt göra egen
sylt på frysta bär och
syltsocker.  Blanda 500 g frysta, tinade bär med
3 dl syltsocker och koka 
enligt anvisningarna 
på syltsocker
förpackningen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Scones – för en lyckad frukost

Glutenfria scones

Snabba saffransscones


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…