Annons

Annons

Må bättre med hjälp av semestern

Allt fler är aktiva och tränar på semestern. Som ett led i denna trend har charterarrangören Ving urskiljt fem tydliga semesterspaningar.

Water Aerobics på Sunwing Sandy Bay Beach, Ayia Napa, Cypern.

Semester som livstilsförbättrare blir allt vanligare. Charterarrangören Ving upptäckte denna nya trend redan 2013 men har nu valt att fördjupa sig i den. Det tydligaste uttrycket för denna trend är att allt fler är aktiva och tränar på semestern. Men det handlar inte bara om träning, utan också om att hitta en balans mellan fysiskt, mentalt och socialt välmående.

Man vill hitta en balans mellan fysiskt, mentalt och socialt välmående.

Semesterrapporten bygger på både interna och externa undersökningar. För att ge ytterligare tyngd åt rapporten kallade Ving dessutom till ett Advisory Board, där en samling människor inom olika branscher och områden fick diskutera olika aspekter av resande och semester. Undersökningarna och diskussionerna i Ving Advisory Board ledde fram till att fem tydliga semesterspaningar kunde urskiljas:

  1. Resor med likasinnade

Vi människor har alltid funnit trygghet i att tillhöra en grupp, därför söker vi oss gärna till likasinnade – även när vi reser. Resandet blir allt mer nischat och för researrangörerna innebär det stora krav att erbjuda rätt sorts resor för att kunna attrahera olika typer av kunder som har olika behov och önskemål.

  1. Träning och upplevelser i symbios

Semesterresandet har gått allt mer från ”vart vill du resa?” till ”vad vill du göra?”. Under semestern vill vi uppleva något utöver det vanliga, vi vill inte längre bara se och betrakta. Vi söker en symbios där upplevelser och fysisk aktivitet går hand i hand. Vi vill tillbaka till det naturliga – och de som tränar upplever gärna resmålet genom att träna i naturen.  

  1. Från ”tourist” till ”localist”

När vi reser vill vi ta del av det lokala. Vi vill upptäcka kulturen, maten och landet vi besöker för att få en mer genuin lokal upplevelse, men också för att ha en häftig och spännande historia att berätta när vi kommer hem. Därför blir aktiviteter med lokal förankring som t ex cykelsightseeing och matvandringar i storstäder allt mer populära.

  1. Lättillgänglig träning som inspirerar

Majoriten av svenskarna reser inte iväg på en renodlad träningsresa. En stor grupp passar dock på att träna under semestern, när vardagens krav och måsten lyser med sin frånvaro, och tiden finns. Vi vill vara spontana och själva välja hur vi vill träna och vad vi vill vara med på, lite som en Hop-on Hop-off-buss.

  1. Njutningspoäng utan pekpinnar

Allt fler vill träna på semestern, men det viktigaste skälet att åka på semester är fortfarande att koppla av. Det låter kanske paradoxalt, men genom att träna samlar vi på oss de njutningspoäng vi behöver för att sedan kunna koppla av i solstolen. Vårt mål är att våra kunder ska hitta sitt sätt att röra på sig – på sina villkor.

Annons

Sammanfattat av: Katarina Markiewicz

Läs mer! Årets hetaste resmål


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…