Annons

Annons

Mandelbiscotti på fem läckra sätt

Gör grunddegen och sedan kan du smaksätta skorporna med godsaker som lingon, choklad och tranbär!

Grunddeg biscotti

20–24 stycken
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pensling:
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör rumsvarmt smör och socker fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt smaksättning.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Forma varje bit till en längd som är ca 20 cm.
5. Pensling: Pensla längderna med uppvispad äggvita.
6. Grädda i ugnen, ca 25 minuter. Sänk ugnen till 100°.
7. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar och lägg bitarna med lite mellanrum mellan varje. Grädda i ugnen i 40 minuter. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme.

Chokladbiscotti med flingsalt

Byt ut 1 dl av vetemjölet i grunddegen mot 1 dl kakaopulver och tillsätt 1 dl pumpakärnor (se punkt 3). Hacka 200 g mörk chokladen och smält över vattenbad. Doppa ner halva färdigbakade biscottin i chokladen och strö över lite flingsalt.

Tranbärsbiscotti

Blötlägg 50 g torkade tranbär i vatten 15 minuter. Sila och torka bären med handduk. Blanda rivet skal från 1 apelsin och 2 msk pressad apelsinsaft. Tillsätt tranbär, apelsinskal, apelsinsaft och 2 krm mald kardemumma till grunddegen (se punkt 3).

Citronbiscotti med vallmofrön

Riv skalet och pressa ur saften ur 1 citron och tillsätt till grunddegen (se punkt 3) tillsammans med 2 msk vallmofrön.

Mandel- och russinbiscotti

Tillsätt 1 tsk mald ingefära, 125 grovt hackad sötmandel och 1 dl gula russin eller 1 dl hackade torkade aprikoser till grunddegen (se punkt 3).

Lingonbiscotti

Tillsätt 1 dl frysta lingon, 1 knivsudd vaniljpulver och 1 tsk malda pomeransskal till grunddegen (se punkt 3). Hacka 200 g vit choklad och smält över vattenbad. Lägg den smälta chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål och ringla över de färdigbakade kakorna.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Syltkakor med hasselnötter

Biscotti med syren och pistaschmandel

Glutenfria mandelbiscotti


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…