Annons

Annons

Mandelpanerad torskrygg med quinoasallad

Lättlagat, saftigt och nyttigt! Testa torsk panerad i mandel tillsammans med en knaprig quinoasallad.

Mandelpanerad torskrygg med quinoasallad

4 personer

4 portionsbitar torskrygg
1 dl olivolja
Panering:
100 g sötmandel
1 dl vetemjöl
salt, peppar
Quinoasallad:
200 g quinoa
1 rödlök
1 knippe koriander/persilja
3 msk pressad limesaft
3 msk olivolja
1/2 gurka
10 rädisor
ärtskott

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Panering: Finhacka mandeln. Blanda mandel, mjöl, salt och 
peppar. Vänd torskbitarna i blandningen.
3. Värm upp oljan i en stekpanna, lägg i fisken och låt den få lite färg runt om. Lägg över i ugnsform och tillaga klart i ugnen, ca 8 minuter.
4. Quinoasallad: Koka quinoan 
enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda quinoa, hackad rödlök, hackad koriander eller persilja, limesaft och olja. Fördela i fyra skålar. Lägg på tärnad gurka och tunt skivade rädisor. Toppa med ärtskott.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Torsk på äppelbädd

Panerad torskrygg med tomatsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…