Annons

Annons

Många fynd på Antikmässan

IMG_2481

Årets antikmässa i Älvsjö, söder om Stockholm, öppnade igår. Det är alltid lika kul att gå på upptäcksfärd bland montrarna.

Mycket är sig likt, men varje år är det någon ny handlare som hittat hit. Det blir, till exempel, fler och fler som säljer vintagekläder, skor, hattar, väskor och bijouterier.

Annons

IMG_2506

Femtiotalet har varit en populär trend de senaste åren, men nu börjar 1960-talet hitta in på hyllorna. Glada, poppiga färger, roliga former och fortfarande ganska billiga priser.

Gilla Året Runt på Facebook

Det blir effektfullt att ställa ihop en massa olika vaser, lampor och andra prydnader.

IMG_2491

Från  Lilla Stadstorps monter.

Textilier kommer också stort. Kuddar, mattor och gardiner . I alla olika tekniker – broderade, vävda, virkade, knypplade eller i sydda lapp på lapp.

IMG_2499

Birgitta Eklund Nilsson syr kuddarna själv av gamla textilier. Och den här väskan är en före detta nackkudde som kvinnorna hade förr – med fina pärlbroderier.

IMG_2493

En gammal gobeläng blir lika dekorativ att hänga på väggen som en tavla!

IMG_2508

I den dyrare avdelning på Antikmässan fanns Richard Thunérs stiliga monter. Richard är en av experternas i TV:s Antikrundan.

Och redan på långt håll hörs antikexperten Jan Ribbhagens glada skratt.

IMG_2521

Men det är inte bara skrattet som lockar besökare till hans monter utan också alla antika smycken med äkta juveler ligger där och glittrar och glimrar…

Antikmässan är öppen även lördag den 15 och söndag den 16 februari.

 Text och foto: Johanne Ländin

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…