Annons

Annons

Mangoglaserade fläskfiléspett

Med mangoglaserade fläskfiléspett gör du vardagen till en riktig fest!

 

Mangoglaserade fläskfiléspett

4 personer
1 kg potatis
olivolja
flingsalt
600–800 g fläskfilé
2 rödlökar
2 stora äpplen
1 squash
1 dl mango chutney
salt, svartpeppar
chiliflakes, kan uteslutas
Mangosallad:
80 g blandad sallad
10 körsbärstomater
200 g mango i bitar, går bra med fryst, tinad
Servering:
mango chutney-sås, se recept
klyftpotatis

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och klyfta potatisen. Lägg över i en ugnsform. Ringla över 
olja. och strö över salt. Blanda runt. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter.
3. Putsa köttet och skär det i bitar. Salta och peppra. Skala och skär lök, äpple och squash i bitar. Varva kött, lök, äpple och squash på spetten. Pensla spetten med mango 
chutney. Salta och peppra och strö över chiliflakes. Grilla spetten i 
ugnen eller på grillen ett par minuter per sida tills köttet är genomstekt.
4. Mangosallad: Blanda sallad, 
delade tomater och mango.
5. Servera spetten med sås, klyft
potatis och mangosallad.

Läs också: Perfekt grillat kött: Här är temperaturerna du behöver känna till

Mango chutney-sås
4 personer: Blanda 2 dl turkisk yoghurt och 2 msk mango chutney. Smaka ev av med salt och svartpeppar.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Baconlindad fläskfilé med fetaost

Rökiga karréspett med glaze

Marinerade karréspett i rosmarin och apelsin

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…