Annons

Annons

Maränggrottor med citronkräm och bär

En god och omtyckt dessert. Marängerna kräver lite gräddningstid men i gengäld kan du göra dem i god tid innan.

Maränggrottor med citronkräm och höstbär

6 personer
Maränger:
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver

Citronkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 citron, skalet + 2–3 msk
citronsaft

Garnering:
valfria bär, t ex hallon,
blåbär, björnbär eller
havtorn.

Annons

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa samman äggvitorna till ett riktigt hårt och fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa samman till en fast maräng, tillsätt Maizena och bakpulver och vänd om marängsmeten noga.
Klicka eller spritsa ut rundlar, ca cm 6–8 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i mitten av marängerna men inte rakt igenom.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 3 timmar. Blir marängerna inte klara, stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen över natten.
De ska släppa papperet när de är klara. Får marängerna för mycket färg och inte blir vita, sänk värmen.

Gilla Året Runt på Facebook

Citronkräm: Placera samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud samman på låg värme till en kräm under vispning.
Kyl krämen i vattenbad under lock. Klicka ut krämen i marängernas mitt och toppa med höstens bär.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…