Annons

Annons

Marianne Mörck i Peter Jöbacks show: ”Kul men läskigt”

Marianne Mörck och Peter Jöback fann varandra i ”Kristina från Duvemåla”. Nu får hon en särskild plats i Peter Jöbacks personliga show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm. "Från början trodde jag inte det var allvar", säger Marianne Mörck till Aftonbladet.

Peter Jöback i "I Love Musicals" på Ullevi i Göteborg i juni 2017.

Peter Jöback i ”I Love Musicals”. Bild: IBL Bildbyrå

I ”Kristina från Duvemåla” blev de goda vänner. Sedan dess har deras vägar korsats flera gånger och 2017 var de med i samma omgång av SVT-serien ”Stjärnorna på slottet”.

Under hösten sätter Peter Jöback upp sin personliga show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm. Showen är inspirerad av hans eget liv med allt från brustna hjärtan till passionen till scenen och underhållningsbranschen. Enligt Peter Jöback själv kommer den som följt honom känna igen delar av historien utan att den för den delen blir dokumentär.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

I showen kommer Peter Jöback också få hjälp av specialinbjudna gäster som Jens Hultén, Elin König Andersson, Gunilla Backman, Frida Öhrn, Karl Noremo, Daniel Mauricio och Marianne Mörck.

Peter Jöback och Marianne Mörck vid pressträffen inför "Stjärnorna på slottet" 2017.

Peter Jöback och Marianne Mörck. Bild: IBL Bildbyrå

För Marianne Mörck var rollen allt annat än väntat.

– Från början trodde jag inte det var allvar. Men sen blev jag plötsligt två centimeter längre och fick tänka till lite. Jag har ju tidigare gjort roller där andra gjort det 73 000 gånger före mig och så vet man ungefär vad det är. Men det här är ju helt nytt. Det finns ingenting att luta sig mot eller göra bättre. Det känns kul, men lite läskigt också, säger hon till Aftonbladet.

Peter Jöback och Marianne Mörck

För Peter Jöback var det en självklarhet att ta med Marianne Mörck.

– Hon lyfter mig. Vi har kul ihop och skrattar mycket. Jag är superglad att hon vill vara med och tar sig tid att göra det här. Hon är ju en kompis för livet, trots åldersskillnaden. Hon har rutin, hon är rolig och tillför mycket humor.

Marianne Mörck vid pressträffen av Sjölyckan, 2018.

Marianne Mörck. Bild IBL Bildbyrå

Även Marianne Mörck strösslar med beröm.

– Jag beundrar honom för hans ”go”, han har ju en enorm kraft i det han tar sig för. Jag kan tänka mig att han är lite som Michael Jackson – pedantisk ut i fingertopparna. Och så är han så varm och ödmjuk. Det är fint att vara nära honom, säger hon till tidningen.

Text: Helena Sjögren

Läs också: Marianne Mörck: ”Jag har levt ensam i 13 år – och älskar det”

Marianne Mörck i sin stora säng där hon tillbringar mycket av sin tid hemma.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…