Annons

Annons

Marianne Rundström i tårar efter sista SVT-sändningen

Efter 22 år har Marianne Rundström gjort sin sista sändning i SVT. Hon höll ihop det ända in i det sista – men den sista minuten kom tårarna. "Jag har en ganska fullspäckad höst", säger hon efter sändningen.

Marianne Rundström, 66, är en av våra mest folkkära programledare i SVT.

Marianne Rundström.

Men inför sin 67-årsdag meddelade SVT att hon skulle förlora sin fasta tjänst på grund av kanalens pensionspolicy. Då valde hon att säga upp sig i protest.

Annons

– Mitt drömscenario är att hela samhället börjar titta på äldres kunskaper istället för på vår ålder, att SVT har en policy som säger att man måste gå i pension när man är 67 är bara korkat, sa hon själv till SVT i samband med avhoppet.

Gilla Året Runt på Facebook

Fredag morgon var det dags för Marianne Rundström att runda av SVT-karriären. Efter nästan 22 år på kanalen gjorde hon sin sista sändning av det populära morgonprogrammet Gomorron Sverige.

– Sista sändningen kändes faktiskt precis som alla andra sändningar och inte förrän sista minuten tänkte jag på att det var den sista, säger Marianne Rundström till SVT Nyheter.

”En fullspäckad höst”

Under slutminuten av intervjun med partiledaren Anna Kinberg Batra överraskades programledaren i direktsändningen av sina kolleger. Då kom också tårarna.

rynkor

”Det är vansinne att göra sig av med den kunskap och erfarenhet som äldre personer har”, menar Marianne Rundström. Bild: Peter Cohn

Och Marianne Rundström tänker inte slå av på takten.

– Jag har en ganska fullspäckad höst faktiskt, med massa nya roliga uppdrag när jag ska spåra mig själv. Det ska bli fantastiskt roligt, säger hon till SVT Nyheter.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

SVT-profilen Marianne Rundström säger upp sig i protest

Efter avhoppet från SVT: Här är Marianne Rundströms nya jobb

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…