Annons

Annons

Mästerkocken Catarina König

Hemma lagar vinnaren av Sveriges mästerkock, Catarina König gärna trerättersmeny varje helg. Men det behöver inte vara svårt alls.

Mästerkocken, Catarina König.

Mästerkocken, Catarina König.

Baka Catarinas goda focacciareceptet hittar du här>>

Namn: Catarina König.
Bor: I villa i Uppsala.
Familj: Maken Anders och barnen Julius och Filippa.
Arbete: Driver en klädbutik.
Aktuell med: Vinnare av Sveriges mästerkock 2016 i TV4, samt den egna kokboken Varje dag är en fest.

Annons

Grattis till vinsten! Hur känns det?
Helt galet! Jätteroligt!

Var kommer ditt matlagningsintresse ifrån?
Det är mamma som planterat fröet, hon har alltid stått i köket. Det blev en samlingsplats för familjen, och jag har alltid fått vara med. Precis som mina barn får vara med och hjälpa mig i köket. De gillar att smaka, känna och prova. Min pappa jobbar i resebranschen, så vi har alltid rest mycket. Det har gett många influenser från världens kök till min egen matlagning.

Vad var roligast att med att vara med Sveriges Mästerkock?
Hela upplevelsen har varit fantastisk, att få träffa alla människor. Och att få visa vad jag går för i köket – det var en bekräftelse!

Fick du lära dig något nytt om matlagning i tv-programmet?
I Tokyo fick vi lära oss mycket som var nytt för mig, och det satte nog oss alla på prov. I japansk matlagning använder de ju andra ingredienser, till exempel var yuzu-soja nytt för mig, och jag hade aldrig gjort misosoppa förut.

Programmet spelas ju in i förväg. Var det svårt att hålla segern hemlig så länge?
Nej, inte ett dugg. När en del vänner har sagt ”Du kommer bergis vinna!” så har jag bara svarat: ”Det hade varit skitkul!”.

Vad är din egen favoritmat?
Jag gillar verkligen asiatiskt eftersom det är kryddstarkt, eller när man blandar olika kök, som till exempel en amerikansk köttbit ihop med asiatiska smaker.

Vad är det svåraste du lagat?
Mina queneller i finalen av Sveriges Mästerkock. Det är inget jag brukar göra hemma direkt. Men jag tänkte jag måste göra något speciellt för att vinna.

Vad går hem mest i familjen?
Barnen är lättflörtade. Men mixtrar jag för mycket så tycker de bara att det är konstigt. Just nu älskar de min hemgjorda tacopaj med kyckling- eller nötfärs, spiskummin, paprika och andra typiska tacokryddor, och mycket ost.

Fem saker du alltid har i kylen?
Äkta smör, grädde, vitlök, färska örtkryddor och ingefära – för det kan sätta smak på mycket och är även bra att tugga på om man är förkyld.

Av Susanne B Olsson Foto Jessica Lund

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…