Annons

Annons

Omelett med matjessill

Mumsig sommaromelett med matjessill! Ett recept som gör lunchen till en fest.

Matjesomelett

Matjesomelett  en enkel lunch.

4 personer:
4–5 kokta potatisar
2 msk smör
5 ägg
1 dl mjölk
salt, peppar
2 matjessillfiléer
1 liten rödlök
1/2 dl hackad gräslök

Annons

Tärna potatisen och bryn den lätt i smöret.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen, lyft kanten så lös smet rinner ner och stelnar.
Tärna matjessillfiléerna och hacka rödlöken. Blanda lök, gräslök och matjessill.
Skär upp omeletten i tårtbitar och fördela matjessillröran på.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS MER:
Sommaromelett med örtsås

Fritatta med kryddig korv och fetaost

Grekisk ugnsomelett

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…