Annons

Matjessilltårta till många med stenbitsrom

En silltårta som man inte kan låta bli att älska!

Matjessilltårta till många

Matjessilltårta till många

8 bufféportioner
75 g smör
200 g kavring
75 g smör
Fyllning:
4 gelatinblad
1 näve färsk spenat
1 msk smör
5 dl turkisk yoghurt
200 g matjessill, skuren i små bitar
1 rödlök, finhackad
3 msk hackad gräslök
Garnering:
50 g stenbitsrom
färska örter

Annons

1. Smält smöret. Mixa brödet och blanda det med smöret. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 x 24 cm. Låt stå kallt, minst 30 minuter.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 10 minuter. Fräs spenaten mjuk i en stekpanna med smör. Mixa yoghurt och spenat. 
Ta upp gelatinbladen utan att krama ur dem, och smält dem i en kastrull på svag värme under omrörning. Vänd ner sill, lök, gräslök och 
gelatinblad i spenatyoghurten. 
Häll blandningen i formen och låt stå kallt, minst 4 timmar.
3. Vid servering: Garnera med rom och örter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Frasigt smördegsflan 
med matjessill

Potatisrutor med matjessill, ägg och gräslök

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…