Annons

Annons

Med Tindra känner jag att livet går vidare

lill lindfors

Tv-aktuella sångerskan Lill Lindfors, 73, tycker att det är gudomligt att vara mormor. Men hon har inget emot att uppträda som sångerska också, i rätt sammanhang. Från och med imorgon får vi se henne sjunga andra artisters låtar i  TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Annons

Lill befinner sig i Stockholm på blixtvisit. Direkt efter intervjun med Året Runt ska hon åka ut till Arlanda, för vidare transport till Öland, där hennes man Anders Byström väntar. För trots att barn och barnbarn i Stockholm – både egna och makens – tar allt mer av Lills tid, är hemmet fortfarande den egna gården i Högby på Öland.

– Ja, så är det, än så länge. Jag försöker få perioder både på Öland och i Stockholm, säger Lill.

– Stockholm är fortfarande väldigt centralt i mitt liv – allt finns ju här! Jobbmöten, inspelningsstudior, men framför allt barn och barnbarn och gamla vänner.

– Fast Öland är också härligt. Där finns havet och där finns min man. Så det blir periodvis ett ganska splittrat liv.

Lill övergår till att berätta om sitt barnbarn, nioåriga Tindra.

– Jag hann träffa henne en stund i morse. Det är gudomligt att vara mormor!

– Det är så roligt att vara med Tindra, det blir ett helt annat lugn än med egna barn.

 

5 snabba frågor till Lill!

Min ex-man Brasse var strålande på bio!

Vad är lycka för dig?

– Att mina närmaste och kära är friska och mår bra. Märta Tikkanen har sagt: ”Man mår inte bättre än det av sina barn som mår sämst.” Det ligger mycket i det.

Vilken musik lyssnar du på?

– Jag har en låt som jag spelar mycket nu – Bo Kaspers ”Undantag”. Den är lite kubanskt influerad.

Nämn en person som du beundrar!

– Dalai Lama. Jag tycker att han är en fantastisk människa.

Hur håller du dig i form?

– Jag promenerar mycket. Hemma på Öland har jag en gå-maskin. Dessutom har jag en bra grundfysik.

Har du sett någon bra film på senaste tiden?

– ”Bäst före”, som hade premiär tidigare i år. Jag tyckte om den för att det var en normal film – det var inte en massa skott och gangsters. Och Brasse Brännström, som jag levde ihop med en gång i tiden, var strålande i sin roll!

Se Lill i ”Så mycket bättre”, start 26 oktober, kl 20.00 i TV4

Läs hela intervjun med Lill Lindfors i Året Runt nr 44 – ute i butik torsdag den 24 oktober

Av Erika Svernström. Foto: Linus Hallenius/TV4


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…