Annons

Medelhavsgratäng med färs, tomater och fetaost

Medelhavsgratäng med tomater, paprika och oilver – en fröjd för både öga och gom!

Medelhavsgratäng med färs

4 personer
300 g pasta, t ex pastaskruvar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
1 röd paprika
2 msk smör
500 g färs av valfri sort
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 strimlade soltorkade tomater
200 g körsbärstomater, gärna 
i olika färger
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
Garnering:
basilika

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan och låt den rinna av.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök, vitlök och paprika blankt och smidigt utan att det tar färg i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar och låt allt puttra ett par minuter.
4. Varva köttfärsröra, kokt pasta och soltorkade tomater i en smord ugnsform. Toppa med halverade tomater, tärnad fetaost och urkärnade oliver. Gratinera mitt i ugnen, 15–20 minuter. Garnera med basilika och servera med sallad och bröd.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Falukorvsgratäng med äpple och rödlök

Festlig kycklingratäng


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…