Annons

Annons

Medelhavspytt med foccacia

Pytt i panna kan göras på så många olika sätt. Här tipsar vi om ett recept på medelhavsinspirerad grönsakspytt.

Medelhavspytt med halloumi, Turbofocaccia med oliver och parmesan

4 personer:
4 port kokta gryn, t ex cous cous, matvete eller bulgur
300 g halloumi
1-2 msk olivolja
1 msk rostade solrosfrön
1/2 dl russin
8 rostade cashewnötter, grovhackade
12 saltrostade mandlar
2 msk flytande honung

Annons

Grönsaker:
1 aubergine
1 squash
2 paprikor
2-3 msk olivolja
salt, peppar

Garnering:
oliver
skivad rödlök

Servering:
2 dl yoghurt
lite paprikapulver

Tärna aubergine, squash och paprika. Fräs i oljan i en gryta under lock ca 5 minuter. Skaka eller rör om försiktigt 2-3 gånger under tiden. Salta och peppra.

Gilla Året Runt på Facebook

Tärna halloumin och fräs i olja ca 3 minuter. Blanda ner gryn, solrosfrön, russin, cashewnötter och mandlar. Ringla över honungen.

Vänd ner grönskaerna och låt allt bli genomvarmt. Garnera med oliver, lökringar och örter. Servera med foccacia och yoghurt pudrad med lite paprikapulver.

Receptet på foccacia hittar du här.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…